Crăciunul » Ştiri despre Crăciun » Postul Crăciunului » Mâncare de Postul Crăciunului
Vrei să ştii ce poţi mânca în Postul Crăciunului? Ce recomandă nutriţioniştii să mănânci în Postul Crăciunului? Ce ai voie să mănânci în Postul Crăciunului? Ce e bine să mănânci în Postul Crăciunului?
Află totul despre Mâncare de Postul Crăciunului:
"Postul poate schimba viaţa. Renunţăm la anumite mâncăruri, pentru a da semnificaţie a ceea ce este în inima sau a ceea ce poate ieşi din inima omului – cuvinte, gânduri. Altfel a renunţa la anumite mâncăruri, la carne, la brânzeturi nu ar avea nicio semnificaţie dacă nu se întâmplă ceva în inima celui care renunţă.
"Este o sursă foarte bună de purificare, de detoxifiere acest post de peste an, postul Crăciunului în special, este util în sensul că în urma excluderii produselor de origine de origine animală şi consumând doar produse de origine vegetală apare o contracarare a acidităţii pe care o produce carnea, lactatul, oul şi atunci organismul este alcalinizat, iar alcalinizarea înseamnă sănătate", a spus nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Recomandările nutriţioniştilor
În perioada postului se pot mânca foarte multe preparate. Multe persoane nu ştiu că pot mânca fructe de mare în timpul Postului Crăciunului. Anumite fructe de mare se pot mânca în timpul postului: midiile, gamberii şi calamarii. Mai putem mânca Fetucini con Verdura adică fetucini – pastele acelea late - cu legume proaspete trase la tigaie în sos de vin şi aşa mai departe, putem mânca Fetucini Davero care au o combinaţie de legume proaspete şi scoici, carne de scoici, iar pentru preparatele româneşti putem mânca tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă, ciulama de ciuperci cu mămăliguţă, ciorbă de fasole, fără carne, bineînţeles.
"Vorbim de acelaşi 5 mese pe zi – 3 mese principale, două gustări de fructe. Micul dejun va fi format în general din carbohidrati complexi, adica vor fi fructe care sunt carbohidraţi simpli, combinate cu cereale integrale cafeaua pe care o bem dimineaţa sau ceaiul va fi prezent în continuare în dieta noastră, fructele vor fi luate drept gustari între mese, fuctele cu indice glicemic inferior dupa amiaza, cele cu indice glucemic superior – adică mai dulci – dimineaţa. La prânz, salata este cel mai uşor de luat seara se poate mânca o branză vegetală, dar atenţie foarte mare la produsele din soia pentru că foarte multe au doar informaţie de soia, au doar nişte proteine extrase din soia şi de fapt sunt mai mult aditivi alimentari", a mai spus nutriţionistul.
Specialiştii avertizează asupra pericolelor infometării. "Un exces de zel în sensul de înfometare sau, ştiu eu, post negru până la o anumită oră repetat mai multe zile, categoric poate duce la hipoglicemie, poate duce la hipocalcemie, deci chiar dacă este post se poate mânca cu stricteţe în sensul de doar legume şi fructe dar trebuie consumate din două în două ore pentru că altfel se poate ajunge până la lipotimie, leşin şi aşa mai departe", a spus nutriţionistul.
Ce mâncăm în ultima zi a Postului Crăciunului
În ultima zi a Postului Crăciunului (24 decembrie), numită Ajunul Crăciunului, credincioşii din multe zone ale ţării pregătesc bucate pe care le sfinţeşte preotul. Ziua de Ajun este o zi de post mai aspru decât în celelalte zile. Se ajunează până la ceasul al nouălea, când se obişnuieşte să se mănânce, în unele părţi, grâu fiert amestecat cu fructe şi miere, în amintirea postului lui Daniel şi al celor trei tineri din Babilon. În unele zone se ajunează până la răsăritul luceafărului de seară, care aminteşte de steaua ce a vestit magilor naşterea Mântuitorului. Această ajunare aminteşte, de asemenea, de postul ţinut odinioară de catehumenii care, în seara acestei zile, primeau Botezul creştin şi apoi prima împărtăşire la Liturghia săvârşită atunci în acest scop.
Dă LIKE paginii Crăciunul pe Facebook!
Comandă chiar azi Scrisoare de la Moş Crăciun pentru copilul tău şi oferă-i cadoul perfect.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu