vineri, 22 august 2014

Postul Crăciunului 2014

Crăciunul » Ştiri despre Crăciun » Postul Crăciunului


Vrei să ştii totul despre Postul Crăciunului 2014? Când începe Postul Crăciunului 2014? Cât ţine Postul Crăciunului 2014? Când este dezlegare la peşte în Postul Crăciunului 2014? 
Postul Crăciunului

Tot ce trebuie să ştii despre Postul Crăciunului:


Postul Crăciunului, al doilea ca importanţă după postul Paştilor, începe vineri, 14 noiembrie, şi se încheie în 24 decembrie, în cele 40 de zile, cei care postesc pot mânca doar produse vegetale, fără carne şi produse lactate, iar în toate zilele de sâmbătă şi duminică au dezlegare la peşte. Postul Crăciunului în bisericile ortodoxe începe miercuri şi durează 40 de zile, potrivit hotărârii Sinodului local din Constantinopol care a avut loc în 1166, în timpul patriarhului Luca Chrysoverghi, până atunci postul fiind de şapte zile sau şase săptămâni, mai aspru sau mai uşor.

În Postul Crăciunului avem în fiecare sâmbătă şi duminică dezlegare la peşte
Al doilea ca importanţă după postul Paştilor, postul Naşterii Domnului începe în 14 noiembrie şi se încheie în 24 decembrie. Cea mai aspră zi de postire pentru Sărbătoarea Crăciunului este 24 decembrie, ajunul Naşterii Domnului.

În Postul Crăciunului este dezlegare la peşte şi preparate din peşte, la vin şi untdelemn în toate zilele de sâmbătă şi duminică.

Prima zi de dezlegare la peşte din Postul Crăciunului este 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică. În afara zilelor de sâmbătă şi duminică, mai sunt dezlegări la peşte vineri 30 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Andrei, 6 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, joi 13 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei. Ultima zi în care se mănâncă peşte în Postul Crăciunului este 18 decembrie, de Sărbătoarea Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul.

Tot ce trebuie să ştii despre Postul Crăciunului:

Dă LIKE paginii Crăciunul pe Facebook!
Comandă chiar azi Scrisoare de la Moş Crăciun pentru copilul tău şi oferă-i cadoul perfect.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu